Schuldhulpmaatje zoekt nieuwe maatjes!

24-02-2023

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens te maken met financiële problemen; in Wal- cheren is dat niet anders. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop de post open te maken. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje ondersteunen hulpvragers met financiële problemen naar een posi- tieve toekomst.
Voor ons werk op Walcheren zoeken we nieuwe Maatjes die na een goede training met ons aan de slag willen gaan.

Wat doet een Maatje

Een SchuldHulpMaatje is een gecertificeerde vrijwilliger, die mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Samen met de hulpvrager maak je een lijst met alle onbetaalde rekeningen en een plan om die te beta- len. Het doel is dat de hulpvrager overzicht krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft.
Als Maatje moet je vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische tips.

SchuldHulpMaatje worden

Na een driedaagse training kun je als SchuldHulpMaatje aan de slag. Je maakt deel uit van ons Maatjesteam, wordt ondersteund door de coördinator en krijgt elk jaar bijscholing. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten?
Kijk op onze website www.schuldhulpmaatje.nl.
Meld je aan voor een kennismakingsgesprek met onze coördinator Harry Anders om te horen wat de mogelijkheden zijn, wat de tijd is die van je gevraagd wordt en wat de hulpverlening van een Maatje voor de hulpvrager betekent.


Telefonisch is Harry bereikbaar op nummer 06 44884927 of via de mail coordinatorwalcheren@gmail.com

Terug naar overzicht