De Cantorij

De cantorij is een hechte maar open groep van enthousiaste Koorkerkers, die veel plezier beleven aan het samen zingen.
De opdracht voor een Cantorij is het ondersteunen van de gemeentezang. Als van tevoren bekend is welke liederen er zullen worden gezongen, kan de cantorij deze van tevoren oefenen, zodat in de dienst wat ondersteuning kan worden gegeven.

De cantorij repeteert wekelijks in de Koorkerk, op vrijdag ochtend van 11.00-12.00 uur o.l.v. Aleida Post.
Op welke zondagen de cantorij de dienst zal “opluisteren” is nu nog niet bekend.
Nieuwe cantorijleden blijven van harte welkom.
Wilt u eerst eens op proef mee komen zingen, dan kan dat natuurlijk.

Veel liederen zingen we zo mogelijk meerstemmig. We staan open voor suggesties.

De laatste twee jaar is de cantorij actief bezig geweest met een kerstspel op kerstavond.
Zo schreef Ineke de Feijter in een terugblik op kerstavond 2016
Allereerst op Kerstavond een mooi uitgespeelde bewerking van de legende van de kerstroos van Selma Lagerlöf o.l.v. Simone Ludikhuijze. Waarbij allerlei verrassend talent naar voren kwam. Dat flink werd uitgedaagd:
vul zelf je rol in, improviseer, we spelen het één keer met elkaar en dan staan we er. En ze durfden dat aan. Voor een hele kerk, die gehuld was in een prachtig kerstdecor, inclusief een mooie kloostertuin en een rovershol in het midden van het bos, waar Henk Soepenberg met hart en ziel aan had gewerkt. Met de mooie engelachtige en gregoriaanse bijdragen van de cantorij, onder aanvoering van Aleida en begeleid door Mathieu.