Binnenkort ...

28 jun

Algemene Leden vergadering van de Vereniging Koorkerk (inclusief WBA/PKN en RGMZ)

Twee documentaires op woensdagmiddag 28 juni 14-16 uur consistorie.


In het najaar 2022 en voorjaar 2023 zijn er drie speelfilms geweest met als thema vergeving. De nagesprekken waren mooi, met ruimte voor een persoonlijke noot voor wie wilde. In onze laatste filmmiddag over vergeving willen wij zo concreet mogelijk zijn. Daarom is de keuze gevallen op twee documentaires.
De ene documentaire gaat over een bijzondere verzoening tussen een moeder en de moordenaar van haar dochter en kleinzoon. Na een jarenlange briefwisseling raken ze bevriend en kan Agnes de gruwelijke daad van Leonard vergeven. Een indrukwekkend verhaal over hoe vergeving heilzaam kan zijn, niet alleen voor degene die vergeven wordt, maar ook voor diegene die vergeving schenkt. De tweede documentaire gaat over de IRA aanslag op het congres van de Conservatives in 1984 in Brighton. Een naaste medewerker van Margaret Thatcher werd opgeblazen, maar overleefde op miraculeuze wijze. Deze Harvey vergaf de man die hem wilde doden.
De documentaires zijn verschillend, raken andere thema’s, en zijn beide indrukwekkend. De dader-slachtoffer relatie loste na lange tijd - dat wel - op in persoonlijk contact, begrip over en weer en een sterke ontwikkeling van zowel het slachtoffer als de dader.
De documentaires duren ieder 20 tot 25 minuten. Daarna nagesprek.


Woensdagmiddag 28 juni, twee tot vier uur. Consistorie.


Inloop vanaf half twee.
Graag opgeven bij Joep de Valk, j.devalk@telfort.nl of 0653 391524

17 sep

Bevestigingsdienst Elly van Kuijk

Zoals bekend zal Elly van Kuijk op 1 juli a.s. bij ons haar werkzaamheden gaan oppakken. Zij is van plan op dinsdag, woensdag en donderdag in Middelburg te zijn.
Een overnachtingsadres is gevonden, dus het bedje is in letterlijke zin gespreid! De eerste maanden staan in het teken van persoonlijke kennismaking met gemeenteleden.
De bevestigingsdienst is inmiddels ook geprikt: gekozen is voor 17 september in de middag. Dat maakt het mogelijk voor gasten van Elly van buiten onze gemeenschap om ’s morgens de eventuele verplichtingen te kunnen invullen en ’s middags bij de bevestiging aanwezig te kunnen zijn. De bevestigingsdienst zal worden geleid door ds. Kim Magnee. Onze reguliere ochtenddienst op 17 september komt te vervallen. Verder is ons plan van 17 september echt een feestelijke zondag te maken met voorafgaand aan de bevestigingsdienst verschillende activiteiten en een lunch. Vanzelfsprekend ontvangt u tijdig informatie over de exacte invulling.