Binnenkort ...

Niets gaat verloren

Ook dan hoop ik in uw midden te zijn. Maar dat betreft een afspraak die vorig jaar al is gemaakt. Het thema is: Niets gaat verloren. En dat is afgeleid van een uitspraak van Karl Barth over ‘het kleinste vliegje uit de tijd van Hannibal’. Ik betrek bij de overweging ook het boeddhistische ‘annica’, de eeuwige stroom van relaties, en de Afrikaanse gedachte van ‘ubuntu’, de mysterieuze verbondenheid met levenden en doden en zelfs de nog niet geborenen. Ook dan zal de lezing uit Johannes 20 zijn, maar dan over Jezus die de Geest over de leerlingen ‘blaast’.

Ds. Wim Jansen, Veere

Zondag 25 april 2021

Beste Koorkerkers,

Op 25 april mag ik weer bij u voorgaan. Ik verheug me altijd erg op het bezoek aan Middelburg. Zoals het er nu naar uitziet zal dat helaas digitaal zijn. Maar ik hoop wel iets van de sfeer van de gemeente te proeven, al was het maar door met de dienstdoende aanwezigen samen te zijn in de kerk en van daaruit een mooie viering te verzorgen voor u.
Voor wie mij niet kent: mijn naam is Kim Magnée-de Berg. Ik ben sinds 2000 predikant in Gouda, voor FederatieGouda, een samenwerkingsgemeente van remonstranten, doopsgezinden en vrijzinnige protestanten (zie ook: www.federatiegouda.nl ). Daarnaast werk ik als geestelijk verzorger in Den Haag. Beide doe ik met veel plezier.
Dat geldt ook voor de gastpreekbeurten overigens, eind april dus in Middelburg. Dan ben ik graag in uw midden, in ieder geval digitaal! Graag tot dan.

Kim Magnee