Agenda Koorkerkdiensten

De voorgangers in onze komende diensten zijn :

Aanvangstijd
Voorganger
Bijzonderheden
28 november 2021 10.00 uur ds. Menzo Rappoldt Orde van Dienst
5 december 2021 10.00 uur ds. Paul Saraber .
12 december 2021 10.00 uur ds. Anniek Lenselink .
19 december 2021 10.00 uur ds. Edward van der Kaaij .
24 december 2021 Kerstavond  - nog niet bekend - .
25 december 2021 10.00 uur ds. Wim Jansen .

Toelichting diensten november 2021

Zondag 28 november 2021, ds. Menso Rappoldt

Ik ben sinds 2012 predikant van de (vrijzinnig protestantse) Grote Kerk in Emmen. Daarvoor was ik 10 jaar predikant in Graft-De Rijp in het sterk seculiere Noord-Holland, opbouwerker van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten in NH en leraar godsdienst en maatschappijleer op een MBO in Utrecht. Mijn intentie bij het voorgaan: Welke vragen en thema’s gaan er schuil achter de soms onbegrijpelijke teksten in de bijbel en traditie, die onze vragen zijn? En hoe kunnen zij ons helpen bij het zoeken naar onze eigen antwoorden? Of andersom: hoe kunnen vragen en thema’s uit ons leven worden verlicht door verhalen, poëzie of kunst?
Menso Rappoldt

Toelichting diensten december 2021

Zondag 5 december 2021, ds. Paul Saraber

5 December, vol verwachting klopt ons hart! In de christelijke wereld noemen wij dat Advent. Wat vieren wij eigenlijk met Advent? Wat verwachten wij? De geboorte van Jezus? De komst van de Messias? Vieren wij een liturgisch moment zonder gevolgen?
Volgens mij lijkt Advent meer op christelijke zelfbevrediging dan de realiteit van vandaag. De vraag is: wat bedoelen wij met verwachting? Verwachten wij nog iets voor deze wereld?
Om met Maleachi te spreken: Ben ik moe geworden en geloof ik niet meer in het profetische visioen? Wat kom ik doen in de Koorkerk? Hevige twijfel maakt zich van mij meester. Is er nog iets zinnigs te zeggen over Advent? Ik kom er niet uit. Op zijn Zeeuws:ik worstel maar of ik boven kom?
Jullie zullen het 5 december wel horen. Maar om samen met Nelleke weer even in de Koorkerk te zijn en jullie te ontmoeten is voor ons een hoopvol moment.

Met warme Franse groeten,
Paul en Nelleke

Zondag 12 december 2021, ds. Rachelle van Andel

Thema: Ik wens de wereld omgekeerd

We lezen fragmenten uit. het boek ‘Inaya, brief aan mijn kind’ van schrijver Bleri Lleshi.
Daarnaast staat de lofzang van Maria centraal en lezen we Lucas 1: 39-56.
In een complexe en onzekere tijd proberen we onze aandacht te richten op dat wat leven geeft, op de mogelijkheid van een nieuw begin, op verhalen die ons leven geven en perspectief bieden.

Hartelijke groet,
Rachelle

Zaterdag 25 december 2021 (Eerste Kerstdag), ds. Wim Jansen

Thema: Het feest van Schorre en Morrie – Kerst 2021

...’en vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt’... Deze quote is afkomstig uit het refrein van het liedje Kronenburgpark van Frank Boeijen. Het lijkt te kloppen. Verwarrende tijden.
Veel mensen lijken maar wat te doen, zonder kompas, instinctief. Ga die wereld uit, zingt Frank Boeijen in hetzelfde refrein. Die wereld van de stuurloosheid, de uitzichtloosheid.
Maar hoe vinden we de weg uit ‘die wereld’? De weg naar onze bron en bestemming?
Een os kent zijn meester en een ezel zijn voerbak, zegt Jesaja. Maar hoe komen ze in de Kerststal, de os en de ezel? Schoor en Gamoor, heten ze in het hebreeuws. Schorremorrie, in de volksmond. Uitvaagsel. Net als dat kind in de voerbak. Hoeveel mensen in de wereld van vandaag voelen zich uitvaagsel? Kerst als feest van het uitvaagsel? We hopen op een inspirerende viering, hopelijk met medewerking van een zanggroepje van Aleida, maar dat is op dit moment nog niet zeker.

Ds. Wim Jansen, Veere

Kerk-TV

Iedereen kan onze diensten volgen via Kerk-TV.
Ga daarvoor naar www.kerkdienstgemist.nl
Voor elke kerkdienst wordt een Orde van Dienst opgesteld. Deze is hierboven te vinden in de kolom Bijzonderheden, zodra deze beschikbaar is.

Collecten

In verband met de coronamaatregelen werd er tijdens de Koorkerkdiensten niet gecollecteerd. Die maatregel is nu vervallen.
U kunt uw collectebijdragen ook overmaken op de volgende rekeningnummers:
- voor de Diaconie: IBAN NL 50 RABO 0385 382 871 t.n.v. Centrale Diaconie PGM te Middelburg,
- voor de Koorkerkgemeenschap: IBAN NL 52 INGB 0000 218 595 t.n.v. Wijkkas Koorkerkgemeenschap.