Taakgroep Spagaat

De kerntaak van de taakgroep Spagaat is het organiseren van lezingen en alternatieve kerkdiensten.

De lezingen in de ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg en de bijzondere bijeenkomsten in de Koorkerk zijn bedoeld om kerkleden bekende en aanpalende vergezichten te laten zien, een handreiking naar groei – persoonlijk en van het collectief.
Maar ook niet-kerkleden – van orthodox tot religieus geïnteresseerden – wordt hiermee een toegankelijk uitzicht geboden. De lezingen zijn een uithangbord van de vrijzinnigheid en daarmee een uitnodiging aan ‘buitenstaanders’ om een bezoek te brengen aan de vrijzinnig-remonstrantse wereld van de Koorkerk.

Spagaat bestaat momenteel uit Evert Roering (voorzitter), Anton Feijtel, Eva ‘t Hooft, Carla Oldenziel en Carla van de Merbel (pr).
De taakgroep Spagaat organiseert lezingen in de ZB en twee bijzondere bijeenkomsten in de Koorkerk.

Zie ook Agenda onderaan de welkom pagina