Profielschets predikant

De Koorkerk Middelburg zoekt een Predikant voor 18 uur

De Koorkerk in Middelburg is een vrijzinnige gemeenschap met een lange historie. Wij willen ruimte bieden aan zinzoekers. De wortels liggen in onze christelijke traditie. De houding is open en respectvol. Onze thuisbasis is de prachtige Koorkerk in Middelburg, onderdeel van het Abdijcomplex.
De Koorkerkgemeenschap is een samenwerkingsverband van de PGM Koorkerkwijkgemeente van bijzondere aard, de Vereniging Koorkerk (voorheen de Vereniging van Vrijzinnig Hervormden Middelburg (VVHM)) en de Remonstrantse Gemeente Midden-Zeeland (RGMZ). De kerkenraad van de wijkgemeente en de besturen van de verenigingen bestaan uit dezelfde mensen, allen leden van de Koorkerkgemeenschap.
De Koorkerk wordt bezocht door mensen met een diverse achtergrond. Als vrijzinnige gemeenschap vervult de Koorkerk een regionale functie. We streven ernaar om ook op andere momenten in de week een forum te zijn voor een breed scala aan programma-activiteiten.
De betrokkenheid van de leden is groot. Daarin zit kracht en tegelijkertijd vraagt dit om een voorganger en een bestuur die samen met die leden op natuurlijke wijze positie kiezen en richting duiden.

Met diverse partners buiten onze eigen Koorkerkgemeenschap willen we samenwerken. Hierbij is het streven om gezamenlijk te bouwen aan een betere wereld voor eenieder. Daarbij zijn een open constructieve houding en ook innovatiekracht en lef nodig.
Zo zijn we op zoek naar een predikant die onder andere vanuit de theologie en de filosofie verbinding kan leggen met de samenleving in al haar facetten. Een predikant die een bijdrage levert aan ons denken en doen door met verrassende en confronterende inzichten te komen.
Spreekt de gegeven profielschets je aan, dan komen we als beroepingscommissie Koorkerk graag met je in contact.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hugo Schorer, voorzitter van de beroepingscommissie,
tel. 06 53356260 of per email hugo.schorer46@gmail.com
Ook kun je je oriƫnteren op onze website: www.koorkerk.nl.
Als je wilt solliciteren, dan ontvangen we graag voor 11 november 2022 a.s. je brief met motivatie en CV op het volgende adres: jannybil AT zeelandnet DOT nl