WERELDLICHTJESDAG 9 december 2018

27-11-2018

Wanneer een kind sterft, lijdt een hele familie intense pijn.
In 1997 ontstonden in Amerika groepen rondom families die een kind verloren hadden, om te troosten,
om te ondersteunen en samen te rouwen.

Daaruit is op de 2e zondag van december de Wereldlichtjesdag ontstaan.

Op ruim 40 plaatsen in Nederland bestaat de mogelijkheid voor mensen om op die dag, een kaars voor hun kind aan te steken.

December is niet alleen een donkere maand vanwege de korte dagen, maar vanwege de feestdagen voelt de maand ook donker
als je te maken hebt met een groot verdriet en gemis van je kind.
Het maakt niet uit hoe jong of oud het kind was of hoe lang het geleden is.
Op Walcheren was er tot nu toe nog geen plek om dit te kunnen doen.
Daarom organiseert de Raad van Kerken Middelburg e.o. op zondag 9 december een Wake in de Doopsgezinde Kerk (Lange Noordstraat 62).

De kerk is open vanaf 18 uur.
Er zal muziek klinken, gedichten worden voorgelezen of er zal een kort verhaal te beluisteren zijn.
Mensen kunnen naar binnen lopen, een kaars aansteken en blijven zolang ze dat zelf willen.

Er is ook een website van de landelijke organisatie www.wereldlichtjesdag.nl met meer informatie.

Deze Wake is voor ieder die daar behoefte aan heeft toegankelijk.