Expositie: Het verhaal in beeldtaal

07-04-2023

Kunstenaar Gert de Graaf (1963) exposeert in de Koorkerk en Nieuwe Kerk te Middelburg met ‘Het verhaal in Beeldentaal’.
In een 32-tal werken geeft deze expositie een impressie in beelden van het leven van Jezus vanaf de aankondiging van zijn geboorte tot zijn sterven en opstanding. In beide kerken wordt een gedeelte van dit verhaal weergegeven, waarbij in de Koorkerk de nadruk ligt op het begin, de geboorte van Jezus, en van daaruit toegewerkt naar het sterven en de opstanding van Jezus in de Nieuwe Kerk.
De stijl van de kunstwerken is figuratief en oogt expressief en spontaan. De stukken zijn voorzien van kernachtige bijschriften. In een boekje, dat via de tentoonstelling besteld kan worden, vindt men de complete bijbelteksten, waarop de kunstwerken gebaseerd zijn.
Gert de Graaf heeft zijn jeugd in Middelburg doorgebracht. Hij heeft jarenlang wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het onderwijs aan leerlingen met Downsyndroom, specifiek naar de effecten van plaatsing op een gewone school. Op dit onderwerp is hij in 2014 gepromoveerd. Momenteel is hij als onderwijsmedewerker verbonden aan de Stichting Down Syndroom.
Gert de Graaf heeft de expositie opgedragen aan zijn dochter Mirte, die Downsyndroom had. Zij is op 15-jarige leeftijd overleden. De opening vindt plaats op zaterdag 15 april om 16.00 uur.
(Kerk open vanaf 15.30 uur). De ‘Zeeuwse Muzikanten’ zorgen voor een vrolijke muzikale noot bij het geheel. Iedereen is van harte welkom bij deze feestelijke opening en om de expositie te bekijken. De expositie is vanaf 15 april drie maanden lang te bezichtigen op werkdagen van 11.00 uur tot 17.00 uur en na de zondagse kerkdiensten van 11.00 uur tot 12.00 uur. De Koorkerk en de Nieuwe Kerk zijn via de Wandelkerk binnendoor met elkaar verbonden.

Informatie: Gert de Graaf, graaf.bosch@gmail.com
Voor de kerken: Henk Soepenberg, soepenberg@zeelandnet.nl, tel. 0630605633

Terug naar overzicht